Градоначелник града Панчева Саша Павлов, заједно са чланицом Градског већа задужене за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузаном Јовановић, дочекао је у среду, 23. децембра 2015. године, у свом кабинету, породице са територије града Панчева у којима су се родиле тројке. Том приликом, породице Живковић, Жепша-Васовић, Ђокић, Јездимировић и Јованов Жарков добиле су једнократну новчану помоћ у износу од 60.000 динара.

Градоначелник Саша Павлов изјавио је:

– Град на овакав начин даје декларативну подршку породицама са тројкама, четворкама, не само материјалну, него моралну, да се размишља о њима и да је то чак изузетно пожељно, прво због тога што права породица представља основну ћелију друштва, а друго, ми у Панчеву, нажалост, анализирајући статистичке податке, свесни смо чињенице да од 2011. када је рађен последњи попис, наспрам 2002. кад је рађен претпоследњи попис, имамо око 3.500 становника мање, рекао је градоначелник и нагласио да је град ту да посредством развоја система предшколских установа, основношколских, средњеобразовних пружа услове да деца израсту у здраве и образоване људе, од којих ће неки и преузети руковођење државом, и учинити Панчево бољим местом за живот.

Чланица Градског већа задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Сузана Јовановић рекла је:

– Градоначелник је одобрио новогодишњи пакет од 20.000 динара по детету, али нам је било много важније да вас видимо, да видимо ову лепоту како расту, да смо ту за све оно што вас чека и да верујемо да ће остати Панчевци и бити врло успешни.

Једна од мајки Татјана Јованов Жарков, чија ће деца у јануару 2016. напунити две године, рекла је да је помоћ, у овом случају, новчана, добродошла и захвалила се локалној самоуправи на подршци. О изазовима које носи одгајање деце изјавила је:

– Да се не лажемо, лако није, али то су слатке муке. Најтеже је прошло, прва година је била баш напорна, и физички и психички. Како су стали на ноге, све је много лакше и лепше.

Наиме, у складу са Законом о локалној самоуправи, Статутом града Панчева, Одлуком о финансијској подршци породици са децом на територији града Панчева и Одлуком о буџету града Панчева за 2015. годину, утврђено је право на једнократну новчану помоћ мајкама за случај рођења тројки или четворки сваке календарске године након године рођења деце до десете године живота деце и у ту сврху ове године одобрена су финансијска средства у укупном износу од 300.000,00 динара.