У понедељак, 22. фебруара 2016. године, у Малој сали Градске управе града Панчева одржана је презентација реализованих пројеката у средњим школама у 2015. години по конкурсу за доделу средстава у оквиру „Програма за унапређење конкурентности средњих школа путем побољшања услова за извођење практичне наставе“. Средства за пројекте обезбеђена су из буџета Града Панчева, а у оквиру мера активне политике запошљавања, предвиђене Локалним акционим планом за запошљавање града Панчева за 2015. годину.

Осим директора и професора шест средњих школа, присутнима су се обратили чланови Градског већа Сузана Јовановић, задужена за подручје рада, запошљавања и социјалне политике и Миодраг Радојковић, задужен за образовање.

Чланица Већа Сузана Јовановић захвалила је школама које су осмислиле пројекте и успешно их реализовале и најавила да ће 4. марта бити објављен јавни позив за 2016. годину, као и да је за овогодишњи конкурс за доделу средстава средњим школама такође опредељено два милиона динара и позвала школе да конкуришу.

Цела прича о смањењу броја незапослених и о унапређењу квалитета радне снаге јесте базично везана за њихово образовање и неретко је присутна прича да наш систем образовања није довољно практичан и није довољно савремен. Ми смо искористили могућност да мимо редовних средстава која припадају школама као образовним институцијама заправо нађемо могућности да из других извора, као што је Локални акциони план за запошљавање, омогућимо да мало помогнемо унапређењу квалитета наставе, изјавила је чланица Већа.

Градски већник Миодраг Радојковић истакао је да је град Панчево једна од ретких самоуправа која има и овакав Акциони план и која опредељује средства за опремање кабинета:

Ја знам колико то вама значи, јер немате могућност да са великим новцем опремате своје учионице и кабинете за савремену наставу, нарочито за практичну наставу. Мене посебно радује што све ове четири године та иновативност постоји код ваших ђака, код њихових ментора и код директора, који заједно са тим тимом учествују у овом Акционом плану и у овом конкурсу, који ће бити расписан већ од марта месеца. Та иновативност се огледа у томе што ви са мало новца опремате кабинете училима и средствима која су примерена 21. веку и што самим тим, обучавајући децу у тим савременим кабинетима, савременим средствима, омогућујете им, као што је госпођа Јовановић рекла, извесну проходност да по завршетку средње школе ваша деца, односно наша деца, ти ваши ученици могу да се укључе несметано у рад и да на послу раде са савременим училима и средствима, нарочито у приватном бизнису.

Почетком 2015. године Град Панчево расписао је јавни позив на који су конкурисале средње школе са укупно 10 пројеката. Савет за запошљавање града Панчева дао је позитивно мишљење за шест пројекта, а градоначелник града Панчева одобрио је средства у укупном износу од 1.962.494,оо динара за финансирање следећих пројеката:

1. Гимназија „Урош Предић“ Панчево, пројекат опремања три учионице видеопројекторима и набавка три преносива рачунара, су/финансирање у износу од 378.000 динара;

2. Музичка школа „Јован Бандур“ Панчево, пројекат опремања вишенаменског кабинета, финансирање у износу од 168.902 динара;

3. Пољопривредна школа „Јосиф Панчић“ Панчево, пројекат опремања ветеринарског кабинета са адаптацијом простора, су/финансирање у износу од 375.094 динара;

4. Школа за основно и средње образовање „Мара Мандић“ Панчево, пројекат опремања пластеника фолијом за покривање, су/финансирање у износу од 47.000 динара;

5. Медицинска школа „Стевица Јовановић“ Панчево, пројекат опремања кабинета за исхрану деце и болесника, финансирање у износу од 493.498 динара;

6. Електротехничка школа „Никола Тесла“ Панчево, пројекат опремања кабинета за практичну наставу и за машине, су/финансирање у износу од 500.000 динара.