Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника Панчева и Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, посетили су Kлуб за одрасла и стара лица у Улици Јосифа Маринковића.

Приликом посете, Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника Панчева је изјавила:

– Данас смо у посети једном од клубова на територији града Панчева, како бисмо обишли кориснике, упознали се са њиховим активностима, уверили се у квалитет услуге која се овде пружа, али и да сагледамо потребе за неко будуће деловање. Kлубови за одрасла и стара лица на територији нашег града дуги низ година организују бројне програме за своје кориснике. Превентива здравог старења се обавља кроз организовање културно-забавног и рекреативног програма, где је акценат на активностима, едукацији и партиципацији у друштвеном животу. У оквиру клубова за одрасла и стара лица корисници се организују кроз секцијски рад. Тако данас имамо активних 10 секција, као што су ликовна, музичка, фолклорна. Поред секција, клубови организују за своје кориснике излете, изложбе слика, књижевне вечери, концерте и сличне активности. Оно што је веома битно и што смо се ми овде на лицу места и уверили, да се приликом организовања ових активности примењују све епидемиолошке мере. Ми смо у неком претходном периоду обилазили клубове на територији града, разговарали са запосленима и утврдили шта је то што недостаје како би се квалитет услуге у клубовима повећао. Из тог разлога је град Панчево определио средства у износу од 2,5 милиона динара ребалансом буџета, како би се санирали и адаптирали сви клубови на територији града, и овај у коме се данас налазимо, али и преостала два клуба, како би боравак наших старијих суграђана био пријатнији.

Миленко Чучковић, члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавање и социјалне политике рекао је да Град води рачуна о најстаријим суграђанима:

– Град брине о нашим најстаријим суграђанима и данас смо у Kлубу у Улици Јосифа Маринковића и могу да кажем да осим свих ових активности које смо овде видели и секција, да у овиру клубова имамо и услугу “Помоћ у кући”, пре свега за оне најстарије и слабо покретне особе, где 16 геронтодомаћица свакодневно обилази укупно 70 корисника. Осим тога, овде је предвиђен и програм Народне кухиње, као и пензионерски оброк о којем смо причали, а то је да свако ко је заинтересован за тај оброк, може да се јави Центру за социјални рад. Цена тог оброка је 160,00 динара, с тим што град субвенционише тај износ, тако да он може бити умањен у зависности од висине пензије. За оне све најздравије, а старије пензионере имамо организован секцијски рад, а ми смо као Град обрезбедили средства и за ликовну секцију, коју смо имали ове године и на Дивчибарима, као и одређена учествовања на Олимпијади трећег доба, где они учествују у спортским активностима и показују рад којим се баве у оквиру клубова. У оквиру средстава која су намењена за клубове у овој години, највећа средства ћемо уложити у реновирање клуба у Улици Максима Горког, а то је заправо наша Народна кухиња.