Александар Стевановић, градоначелник Панчева присуствовао је састанку који је председник Републике Србије Александар Вучић одржао са представницима фабрике компаније „ZF Friedrichshafen“ у панчевачкој Северној индустријској зони. Након састанка обишли су  радове на изградњи друге фабрике ове немачке компаније.

Александар Вучић, председник Србије истакао је том приликом да је ово велики дан за Србију и да ће та фабрика пуно донети Панчеву и Банату, као и целој земљи. Такође, нагласио је да је ЗФ прави гигант најмодерније немачке индустрије и да такве фабрике мењају Србију брже него било шта друго. Председник Вучић је рекао и да је држави остало да заврши потребне трафо станице и путеве и поновио да ће Панчево, попут Чачка и Ниша, бити ново чвориште ауто-путева.

Градоначелник Панчева, Стевановић је изразио задовољство због отварања новог градилишта и изградње још једне немачке фабрике у Панчеву.

„Ово је велики дан за Панчево, јер за неколико месеци добијамо фабрику која ће бити отворена у нашем граду, друга ЗФ фабрика, а трећа нова у Панчеву након четрдесет година. Морам да напоменем да се тренутно гради још једна фабрика у нашем граду, такође немачка компанија „Naval Box CAL“. Привреда у нашем граду расте и напредује, а самим тим и цео град. Веома сам срећан због оног што сам чуо данас овде, шта ће све ЗФ радити у Панчеву. И ова фабрика биће једна од најмодернијих фабрика ЗФ у читавом свету, биће ослоњена на обновљиве изворе енергије, дигитална и без емисије штетних материја, у њу ће бити уложено 250 милиона евра, а запослиће нових 600 људи. То је нешто веома велико не само за Панчево, за Јужни Банат, него и за читаву Србију. Велико хвала ЗФ-у на овој инвестицији. Kао што су већ напоменули и људи из ЗФ-а и немачка амбасадорка, да ничега од овог не би било без залагања свим срцем пре свега председника Александра Вучића за овакву инвестицију за Републику Србију и то је једини пут којим треба да се крећемо како бисмо имали још оваквих тренутака у будућности“ рекао је Александар Стевановић.

Нова фабрика ЗФ биће најдигиталнија и најзеленија фабрика у ЗФ систему у целом свету. До сада је у ЗФ у Панчеву запослено око 1.740 радника, од чега је из Панчева и околине скоро 1.000 људи.