Александар Стевановић градоначелник Панчева, поздравио је све присутне у име града Панчева и у своје лично име и пожелео добродошлицу на манифестацију „Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“:

– Оваква манифестација, попут „Сајма стваралаштва сеоских жена у Војводини“, има за циљ да промовише уметност, очување културног наслеђа и мултикултуралности, али пре свега да укаже на предузетнички дух жена из различитих подручја Војводине, њихову креативност и могуће привредно-економске и туристичке капацитете. Зато смо се данас окупили овде како бисмо погледали и пружили подршку свим удружењима и њиховим изложеним оригиналним производима. Желео бих да се захвалим Заводу за равноправност полова и целом тиму који је учествовао у организацији овако једног лепог догађаја у нашем граду. Такође, желим вам да уживате у припремљеном културно-уметничком програму, али и традиционалној војвођанској храни, рукотворинама и сувенирима.

Присутне су поздравиле и Марина Томан, начелница Јужнобанатског округа и Ана Стано, председница удружења жена из Ковачице, најстаријег удружења из Јужног Баната, која је свечано отворила манифестацију и овим поводом уручила поклон градоначелнику Александру Стевановићу.

„Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини“ одржава се данас на платоу испред зграде Градске управе града Панчева, у периоду од 11 до 15 часова.

Град Панчево у сарадњи са Заводом за равноправност полова и Јужнобанатским управним округом први пут организује традиционалну манифестацију Сајам стваралаштва сеоских жена у Војводини, која се сваке године одржава у другој локалној самоуправи.

Сајму присуствује преко 140 удружења жена са територије целе Војводине која на штандовима представљају свој рад.