Мр Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, присуствовала је свечаном отварању Центра за родитеље при предшколској установи „Дечја радост“ Панчево, у улици Ослобођења бр. 19, у Панчеву и нагласила да Град Панчево пружа пуну подршку и да је ту за сваку врсту сарадње.

Новак Ђоковић Фондација, у сарадњи са својим партнерима The Human Safety Net и Generali осигурање Србија, отвара 15 центара за родитеље широм Србије, у којима ће се одржавати радионице програма „Подршка, НЕ перфекција“. У Панчеву, Центар се отвара уз подршку и Града Панчева и предшколске установе „Дечја радост“.

Центри за родитеље представљају јединствен пројекат који се на територији Републике Србије реализује први пут, а настао је са циљем да се полазници програма ПНП додатно оснаже како би се што боље старали о својој деци. Средства су обезбеђена од стране пројекта „Прошири утицај – иновативне вишегодишње стратегије The Human Safety Net-a, глобалне иницијативе Generali групе, која за циљ има ширење друштвеног утицаја на најугроженније породице и амбициозне предузетнике.

Центар за родитеље у Панчеву је други центар који се отвара у оквиру овог пројекта.