Татјана Божић, чланица Градског већа града Панчева задужена за образовање, свечано је отворила, у недељу, 30. маја, 63. Државно такмичење талентованих ученика средњих школа, по научним дисциплинама, у Гимназији „Урош Предић“ Панчево:

– Наш град је домаћин такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама. Овде су учесници из целе Србије. Посебно је значајно што се такмичење одржава у нашој гимназији. Град Панчево је и ове године издвојио 27 милиона динара за реконструкцију фискултурне сале и пратећих просторија гимназије. Надам се да то неће бити и једино издвајање. Наша гимназија, коју су похађали Урош Предић, Михајло Пупин, Мирослав Антић, Јован Бандур и многи други успешни људи, заслужује да ради у онаквом светлу у каквом је изнедрила људе који су нас прославили у свету. Зато ми је драго што су овде ђаци из целе Србије. Надам се да ће наш град заједно са Центром за таленте „Михајло Пупин“, који је међу најуспешнијим у нашој земљи, бити домаћин и следеће године државном такмичењу овог типа.

Домаћин такмичења био је Центар за таленте „Михајло Пупин“ из Панчева. Учествовало је 150 ученика из целе Србије, који су се такмичили у 12 основних научних дисциплина. Такмичење је организовано уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера и због забране окупљања, дипломе ће награђеним ученицима бити послате поштом.