Град Панчево обрадовао је децу узраста до 10 година новогодишњим пакетићима и организовао велику акцију поделе пакетића са пратећим програмом за децу под називом „Новогодишња панчевачка чаролија“ у среду, 29. децембра 2021. године, од 12 до 16 часова, на тргу испред Градске управе града Панчева.

Манифестацију је свечано отворио градоначелник Панчева Александар Стевановић који је поздравио све малишане и родитеље и најавио да ће ова манифестација постати традиционална.

– Одлучили смо да, уместо да правимо концерте и сличне врсте догађаја, ове године средства усмеримо ка нашим најмлађим, да их обрадујемо поклонима, и приредимо дружење уз богат пратећи програм са Деда Мразом, аниматорима, музиком и још пуно лепих изненађења. Искористио бих ову прилику да вам поводм Нове године и предстојећих празника упутим најсрдачније честитке уз жељу да вам наредних 12 месеци буду успешни на личном, породичном и пословном плану. Нека вама и вашим најмилијима 2022. година донесе здравље, срећу, радост и остварење планова. Желим вам здраву и срећну Нову годину, радосне и топле божићне празнике.

Подела пакетића организована je на 10 пунктова, како би наши најмлађи што краће чекали на свој поклон, на Тгу краља Петра I, односно потез од Градске управе ка Његошевој улици, а пакетиће су делили волонтери заједно са члановима Градског већа града Панчева, одборницима, председником Скупштине града Панчева, заменицом председника, градском менаџерком, директорима јавно-комуналних предузећа. Град Панчево упућује велику захвалност свим волонтерима који су неуморно радили како би организовали и поделили пакетиће деци.

Деца су имала прилику да уживају у дружењу уз богат пратећи програм са Деда Мразом, аниматорима „Мој супер распуст“, хором „Вокал кидс“, ди-џејем, аниматорима групе Ненада Продановића, патролним шапама и троловима, а у улози Деда Мраза и водитеља био је панчевачки глумац и песник Јован Поповић заједно са Зораном Штековић, новинарком РТВ Панчево.