У уторак, 12. априла 2016. године, градоначелник Панчева Саша Павлов и помоћник градоначелника за урбанизам Славе Бојаџиевски посетили су Банатско Ново Село и присуствовали започетим радовима на наткривању зелене пијаце и на реконструкцији игралишта.

Градоначелник Саша Павлов рекао је да ће то бити прва наткривена пијаца на територији града Панчева:

Завршетком ових радова који ће трајати 15-20 дана, добићемо једну модерну наткривену зелену пијацу, што Банатско Ново Село и заслужује, имајући у виду да је претежно пољопривредно оријентисано, тако да мислим да ће ову пијацу користити не само мештани већ и грађани Панчева и осталих места, изјавио је Саша Павлов.

Градоначелник је рекао да је пројекат наткривања и завршетка пијаце у Банатском Новом Селу конципиран још 2010. године, да би, након што је изостала обећана подршка Покрајине да ће делимично или у потпуности финансирати овај пројекат, Град Панчево 2012. године из буџета обезбедио нешто више од 3 милиона динара за прву фазу радова, а потом из буџета за 2016. годину још 2,5 милиона без пдв-а ради завршетка реализације пројекта.

Након обиласка зелене пијаце, градоначелник и помоћник градоначелника су у присуству директора ЈКП-а „Зеленило“ Драгана Катуце и в.д. директора ЈКП-а „Банатско Ново Село“ Владиславе Чолић, обишли и оближње игралиште, на ком су данас започети радови.

Према речима Владиславе Чолић, в.д. директора ЈКП-а „БНС“, на захтев овог предузећа, због великог броја деце и потребе за обновом игралишта, ЈКП „Зеленило“ већ по други пут у протеклих месец дана донирало је материјал, а радови су започети данас. Планирано је постављање пењалице, клацкалице и љуљашки, као и постављање гумених плоча ради повећања степена безбедности.