Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje i Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ uručili su nagrade najboljim učenicima grada Pančeva, koji su ostvarili odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Ove godine 16 učenika je ostvarilo značajne rezultate. Reč je o prvim, drugim i trećim mestima na republičkim, međunarodnim takmičenjima i olimpijadama iz likovne kulture, scenskog i filmskog stvaralaštva, fizike i matematike. Grad je odvojio sredstva za ovu namenu u iznosu od 125 hiljada dinara.

Tatjana Božić, članica Gradskog veća je čestitala najboljim učenicima na ostvarenom uspehu i poželela im je mnogo sreće u daljem radu:

– Prošle godine u ovo vreme, za Dan grada, bilo je preko 100 učenika. Ove godine takmičenja nisu održana, održana su samo iz navedenih oblasti, ali kao što vidimo i iz ovih oblasti naša decu su najbolja. Grad je odvojio novac za nagrađivanje učenika u saradnji sa Regionalnim centrom za talente. Ono što smo još u toku ove godine izdvajali, do sada smo izdvojili oko 1, 5 miliona za nagrađivanje učenika, vukovaca osnovnih škola, vukovaca srednjih škola i studenata koji su ostvarili prosek preko devet. I to je nešto na šta grad posebno obraća pažnju i što posebno ističe kao najlepšu sliku grada i naše omladine.

Nagrađeni učenici su:

 1. Dušan Cvijetić
 2. Milana Miljković
 3. Bojana Džantoski
 4. Natalija Stojoski
 5. Petar Bačkonja
 6. Ljubica Novakov
 7. Nikola Lav Brcanski
 8. Anja Šušnjar
 9. Ognjen Škrbi
 10. Nora Abci
 11. Lana Stojadinov
 12. Jovan Jovanov
 13. Ljubodrag Radmilović
 14. Uglješa Kuzmanov
 15. Lazar Bačkonja
 16. Lea Petrović