Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva, zajedno je sa Marijom Jević, članicom Gradskog veća grada Pančeva zaduženom za kulturu i omladinu, ugostio u Gradskoj kući prvi izvođački ansambl KUD-a “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo na čelu sa koreografom Dejanom Trifunovićem. KUD “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo je osvojio prvo mesto na prestižnom festivalu folklora “Nacionalo takmičenje folklornih ansambala Belgrade Award 2021.” održanog 09. oktobra 2021. godine na sceni Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Gradonačelnik je čestitao na velikom uspehu i izrazio zadovoljstvo povodom očuvanja tradicije i kulture, posebno nacionalnog identiteta na ovaj način. Takođe, ovo je bila prilika da se čuju potrebe i uslovi u kojima funkcioniše kulturno-umetničko društvo.

U takmičarskom delu programa učestvovalo je 14 ansambala i Kulturno-umetničko društvo “Stanko Paunović” NIS-RNP Pančevo izvelo je koreografiju pod nazivom “Oro se vije kraj manastira” u kojoj su prikazane narodne igre i pesme iz bosilegradskog Krajišta u muzičkom aranžmanu Sorina Boljanca i koreografiji Dejana Trifunovića. Predstavljanje Paunovića ocenjeno je najvišim ocenama, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta i specijalne nagrade za najbolje izvođenje koreografije.