У Градској управи града Панчева данас су свечано уручени уговори грађанима у оквиру  Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. Уговоре је уручио градоначелник Александар Стевановић и том приликом изјавио:

– Изузетно ми је задовољство да смо данас у прилици да доделимо уговоре у оквиру суфинансирања Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводи Министарство рударства и енергетике Републике Србије у сарадњи са градом Панчевом. Данас је додељен укупно 41 уговор за суграђане који су испунили све критеријуме по Јавном конкурсу. За ове намене укупно је опредељено 4 милиона динара и то 2 милиона динара од стране Министарства и 2 милиона динара из буџета града Панчева. На овај начин имамо могућност да подигнемо енергетску ефикасност ових домаћинстава, самим тим утичемо и на квалитет животне средине, уз све друге мере и програме које Град спроводи и ми ћемо и даље пратити све конкурсе министарстава и опредељивати средства у складу са тим.

Градоначелник Стевановић је истакао на свечаној додели да је град за 2022. годину определио 4 милиона динара за ове намене и најавио да ће се уколико буде било потреба обезбедити још средстава како би сви суграђани који желе, могли да остваре своје право на субвенцију.

Грађани који су се јавили за меру „Замена спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, на породичним кућама и становима, са пратећим грађевинским радовима“ (41 домаћинство) данас су потписали уговоре уговоре и одмах након тога ће договарати почетак извођења радова са изабраним провредним субјектима.

Грађани који су се јавили за меру „Набавка и инсталацијa котлова на природни гас“, а налазе се на коначној листи (14 домаћинстава) су почетком децембра потписали тројне Уговоре са Градом Панчевом и привредним субјектом од којег су узели профактуре и тренутно су у фази извођења радова.

Укупно је пристигла 171 пријава, од тога за меру „Набавка и инсталацијa котлова на природни гас“ 22 пријаве, а за меру „Замена (набавка са уградњом) спољних прозора и врата и других транспарентних елемената термичког омотача са одговарајућим термичким својствима према негрејаним просторијама, на породичним кућама и становима, са пратећим грађевинским радовима“ 149 пријава. Након прегледа документације извршена је теренска провера, од стране Комисије, домаћинстава која су се нашла на прелиминарној листи корисника субвенције ради провере тачности података која је наведена у пријавном обрасцу и ради формирања коначних листа за обе мере енергетске санације.