Градоначелник Панчева Александар Стевановић и градска менаџерка Маја Витман одржали су данас конференцију за новинаре на којој су најавили почетак радова 2. фазе уређења централног градског језгра. Укупна површина обухвата радова је 9.777,56 квадратних метара.

Градоначелник је овом приликом истакао:

– Као што сте могли да видите, ми смо 18. октобра започели радове на реконструкцији, односно на наставку реконструкције централног градског језгра. По уговору који је потписан, ти радови би требало да трају 120 календарских дана и већи део централног градског језгра би требало да буде, након завршетка ових радова, комплетно реконструисан. У питању су радови на реконструкцији водоводне, кишне и фекалне канализације, израду пројекта и извођење радова на реконструкцији и доградњи јавне расвете, односно замена канделабера и комплетно партерно уређење са уређењем свих зелених површина, са тим што бисмо ставили акценат на то да ће проценат зелених површина у парку након ових радова да се повећа и да ћемо спровести садњу новог дрвећа где год то буде било могуће. Можда најважнија ствар која ће бити обухваћена овим радовима јесте реконструкција дечијег игралишта које се налази у градском парку. Игралиште ће бити за нијансу померено ка градском музеју и биће урађено у складу са свим стандардима који су данас важећи, односно водиће се рачуна највише о безбедности деце, с обзиром на то да је игралиште које је данас у градском парку већ дотрајало и грађено у неком времену у којем нису били потребни стандарди који су данас потребни. Ми ћемо урадити ново, модерно игралиште које ће бити потпуно безбедно за сву нашу децу. Поред овог игралишта, новина је да ће се у паркићу у Масариковој улици изградити још једно дечије игралиште, мање, неких 180 квадрата које ће бити намењено мањој деци и намењено само за њих. У парку ће бити постављене на одређеним местима клупе за дојиље. Те клупе су се у Народној башти показале као веома корисне и ми смо желели да тај садржај буде и у градском парку. Вредност радова је 134 милиона динара са пдв-ом.

Менаџерка Витман додала је:

– Када је у питању централни „Круг“ у парку, радови ће се извести на реконструкцији у 3. фази радова, која је ће се изводити наредне године. Задржаћемо постојећи амбијентални простор, нећемо ништа измештати, урадићемо комплетну реконструкцију амфитеатра и улепшати и доградити сам „Круг“, где је идеја да се одржава неки будући садржај, и који ће бити на располагању и школама и удружењима за организацију различитих активности.