Миленко Чучковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике, присуствовао је у име града Панчева, потписивању уговора између представника Министарства за бригу о селу, града Панчева и породице Стевановић – Томић која је овом приликом добила бесповратна средства намењена за куповину сеоске куће са окућницом. Породица Стевановић – Томић ће од сад имати стално пребивалиште у Глогоњу.

Уредбом Владе Србије предвиђена је субвенција од 1,2 милиона динара као максималан износ за куповину једне сеоске куће са окућницом. Град Панчево се међу првим градовима и општинама укључио у овај програм и добио средства за куповину још једне куће. Град Панчево пружа потпуну подршку како би брачни и ванбрачни партнери, самохрани родитељи и млади пољопривредници и пољопривреднице, до 45 година живота, лако и брзо дошли до куће у неком од панчевачких насељених места.

Општи циљ јесте смањење миграторних кретања становништва која доводе до депопулације у руралним подручјима Републике Србије, мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.