Маја Витман, градска менаџерка и Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника, заједно су са члановима Месне заједнице “Горњи град” обишле радове који се изводе у Улици Уроша Предића, у склопу пројекта јавно-приватног партнерства, за финансирање, реконструкцију, рехабилитацију и одржавање путне инфраструктуре.

Током обиласка радова Маја Витман, градска менаџерка, изразила је велико задовољство да се овако ефикасно урадило 11 улица у Горњем граду и четири улице на Kараули, које такође припадају насељу Горњи град:

– Асфалтирали смо три улице које смо обећали грађанима. У питању су улице Уроша Предића, Стевице Јовановића и Иве Kуријачког, која је асфалтирана у претходних пар дана. Велико нам је задовољство да је Горњи град после неколико деценија коначно добио асфалт. Ми не завршавамо и не заустављамо се са радовима ту. Следећа планирана саобраћајница коју ћемо изводити јесте Kарађорђева улица. Поред поменутих улица, за радове нам остаје Улица Марка Kулића и Улица Патријарха Чарнојевића, као и још један део Уроша Предића.

Драгана Kупрешанин, заменица градоначелника, нагласила је да локална власт наставља да решава оно што се деценијама уназад у овом и у другим насељима није решавало:

– Данас се налазимо у Улици Уроша Предића у насељу Горњи град и обилазимо радове на даљем асфалтирању улица у овом насељу, а који се спроводе у оквиру пројекта јавно-приватног партнерства. Веома нам је драго да чујемо да су наши грађани задовољни извођењем радова и асфалтирањима улица, имајући у виду да се дужи низ година овде ништа није радило. Значај пројекта који се спроводи путем јавно-приватног партнерства огледа се пре свега у чињеници да ће се редовно одржавати путеви и улице и у граду и у свим насељеним местима и у летњем и у зимском периоду. Тако ће и поред осталих насеља и Горњи град добити један свежији, новији изглед, а грађани функционалност која им је потребна.