Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva je obišao radove koji su u toku na fudbalskom terenu SC „Mladost“. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo, jer radovi još jedne gradske investicije koja se sprovodi u ovom momentu, teku po planu i napomenuo da očekuje za nekoliko dana da teren bude prekriven najmodernijom veštačkom travom, što će spotrtistima omogućiti još bolje uslove za treniranje.

„Ja sam i prilikom usvajanja budžeta i prilikom izmene, tj. rebalansa budžeta rekao da je u ovoj godini veliki broj investicija pokrenut i ovo je jedna upravo od tih investicija. Ono što radimo u ovoj godini, što smo radili u prethodnoj, ali i godinama koje su iza nas jeste da investicije raspoređujemo tako da budu ravnomerno raspoređene u svim sferama. Nastavljamo i investiranje u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Mnogo puta smo rekli da je Pančevo grad sporta. Mi taj epitet želimo i da zadržimo, ali želimo i da unapredimo sport u našem gradu, pa su investicije poput ove veoma važne“, rekao je gradonačelnik Stevanović.

Na fudbalskom terenu Sportskog centra „Mladost“ u toku je priprema za postavljanje najmodernije veštačke trave kako bismo omogućili fudbalskom klubu „Železničar“, koji je od posebnog značaja za grad Pančevo, bolje uslove za rad i postizanje još boljih rezultata.

Aleksandar Stevanović je podsetio i na rezultate koje je u prošlosti postigao FK „Železničar“.

„Svedoci smo da su do sada postigniti veoma značajni rezultati u fudbalu. „Železničar“ igra Prvu ligu Srbije, a nadamo se da će sledeće sezone igrati i Super ligu. Investicije ovog tipa su nešto što ćemo nastaviti i u budućnosti. Pored investicija u komunalnu infrastrukturu, putnu infrastrukturu, ulaganja u oblasti kulture, nastavićemo da ulažemo u investicije u oblasti sporta, jer su rezultati ulaganja vidljivi. Mi kao Grad ćemo se potruditi da obezbedimo sve uslove da fudbalski klub „Železničar“ kada uđe u Super ligu može u Pančevu da igra Superligaške utakmice, a mi da gledamo najkvalitetniji fudbal u našem gradu i uživamo “, istakao je gradonačelnik Pančeva.

Takođe, podsetio je i da je do sada u sportsko-rekreativnom centru „Mladost“ rekonstruisana trim staza, rehabilitovani tereni za rukomet i košarku, prošle godine je napravljen još jedan teren za košarku, a sada se uređuje i fudbalski teren. Rekao je i da je trenutno u fazi izrade projektno-tehnička dokumentacija za novi gradski stadion, koji bi trebalo da se gradi na Strelištu, kod Hale sportova.

„Sport je od izuzetnog značaja za grad Pančevo. Mi smo grad koji ima veliki broj šampiona i ponosni smo na njih. Želimo da i u budućnosti stvaramo nove šampione, ali želimo da obezbedimo još kvalitetnije uslove za naše sportiste”, naglasio je gradonačelnik Pančeva.

Stevanović je najavio i rekonstrukciju trim staze u Narodnoj bašti i napomenuo da pored profesionalnog sporta koji je u Pančevu veoma značajan i profesionalnih sportista, veliki je broj i rekreativaca, kao i ljudi koji se amaterski bave sportom, što je podjednako važno.

„Želimo da našu decu usmeravamo na sport, a to možemo jedino sa dobrom sportskom infrastrukturom“, rekao je gradonačelnik na kraju obilaska radova na fudbalskom terenu SC „Mladost“.