Александар Стевановић, градоначелник Панчева је потписао уговоре у име Града за реализацију капиталних пројеката са Покрајинском владом. На конкурсу Управе за капитална улагања за финансирање и суфинансирање пројеката у области заштите вода и саобраћајне инфраструктуре, граду Панчеву су одобрена средства за изградњу фекалне канализационе мреже у насељу Караула у износу од скоро 70 милиона динара и реконструкцију улица Димитрија Туцовића и Кнеза Михаила Обреновића у износу од близу 143 милиона динара.

„Започињемо реконструкцију улице Димитрија Туцовића у Панчеву, комплетну реконструкцију једне од најважнијих улица нашег града. Ова саобраћајница повезује центар града Панчева са Северном индустријском зоном која је дала нови живот Панчеву запосливши велики број Панчеваца и људи који живе у околини Панчева, али велики број људи је дошао у Панчеву да би остварио своје радно право и запослио се у фабрикама које су покретач како Панчева тако и покрајине. Једна од највећих инвестиција у нашој држави се налази у граду Панчеву, немачке фабрике ЗФ и Бросе. Ово је саобраћајница која ће бити од великог значаја и за ове две компаније и за неке будуће инвеститоре које планирамо да доведемо даљим проширењем Северне индустријске зоне. Такође, од виталног значаја је за све становнике овог дела града, Горњег града у Панчеву, који ће добити једну нову, модерну саобраћајницу, баш као што је и улица коју смо прошле године радили, такође уз помоћ покрајинске Владе и Управе за капитална улагања, улица Цара Лазара. Након реконструкције, улица Димитрија Туцовића биће једнако лепа и конкурентна улици Цара Лазара и по лепоти и по функционалности“ рекао је градоначелник Стевановић након потписивања уговора.

Овим уговором ће бити подржана и реконструкција улице Михајла Обреновића, за коју ће се такође део средстава обезбедити из буџета Града Панчева. Радови, у главној улици која спаја насеље Теслу и центар града, ће се изводити током ове и следеће године.

„Друга инвестиција коју ћемо реализовати путем сарадње са Управом за капитална улагања и Покрајинском владом јесте изградња канализационе мреже у једном од насеља у Панчеву. То је насеље Караула и то је једно од последњих насеља, које се налази у самом насељеном месту Панчево, где је један џеп остао без фекалне канализације. Овим пројектом ћемо коначно урадити нешто о чему се годинама причало. Око 300 домаћинстава у овом тренутку немају могућност да се прикључе на канализациону инфраструктуру, али након реализације овог пројекта добиће ту могућност и моћи ће да подигну квалитет свог живота у односу на оно што је данас. Ми ћемо наравно из нашег буџета определити средстава да бисмо реализовали ове инвестиције до краја и још једном показали да радимо у интересу свих грађана Панчева и показали како мислимо о свему, о свакој тачки и сваком типу инфраструктуре“ истакао је Стевановић.

Уговоре за суфинансирање капиталних пројеката у Панчеву, у укупном износу од 212 милиона динара, уручио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе, а додели је присуствовао и Милош Малетић, директор Управе за капитална улагања Војводине.