У среду, 21. децембра 2016. године у Малој сали Градске управе града Панчева са почетком у 12.00 часова биће одржано свечано потписивање 12 Уговора о додели бесповратне помоћи за куповину сеоске куће са окућницом које ће закључити ГРАД ПАНЧЕВО  – градоначелник Саша Павлов са једне стране, продавци, са друге стране и корисници, са треће стране.

Град Панчево је са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије и ЈУП Истраживање и развој д.о.о. Београд закључио Уговор о гранту – Регионални стамбени програм – Стамбени пројекат у Републици Србији RHP-W2-VHG/COMP4-2015. Предмет наведеног уговора је додела бесповратних средстава Граду Панчеву ради финансирања реализације пројекта под називом: Додела помоћи избеглицама за куповину сеоских кућа. Укупно одобрена средства за финансирање пројекта процењују се у максималном износу од 154.000,00 евра.

Комисија за избор корисника објавила је Коначну листу реда првенства за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица на територији града Панчева при куповини сеоских кућа са окућницом и доделом пакета помоћи.

У склопу реализације програма, град Панчево са једне стране, власник непокретности као Продавац са друге стране, и Корисник са треће стране, ће закључити предложене уговоре, а ради реализације доделе помоћи за решавање стамбених потреба избеглица при куповини сеосеке куће са окућницом и доделом пакета помоћи. Предложени уговори биће закључени са 12 лица која су рангирана у Коначној листи.