U subotu 02. aprila 2016. godine, u Dvorani Apolo od 11.00 do 16.00 časova biće održan prvi dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima. Svečano otvaranje sajma biće u 13.00 časova, kada će prisutne pozdraviti gradonačelnik grada Pančeva Saša Pavlov.

Dečiji Sajam prevencije trgovine ljudima namenjen je deci predškolskog uzrasta, kao i učenicima nižih razreda osnovnih škola, koji će imati priliku da kroz širok dijapazon edukativnog i zabavnog didaktičkog materijala i individualni i grupni rad sa sertifikovanim edukatorima i trenerima Crvenog krsta Srbije saznaju više o rizičnim situacijama u kojima se mogu naći i adekvatnim merama opreza.

Dobrodošli su i roditelji, vaspitači i učitelji, koji će takođe moći da saznaju nešto više o problemu trgovine ljudima i informišu se o načinima kako zaštiti sebe i svoju decu. Planirani su različiti turniri, edukativne društvene igre, zabavne mozgalice i mnogo drugog sadržaja za najmlađe, a sve na temu prevencije trgovine ljudima. Obezbeđene su i nagrade za za pobednike različitih nadmetanja.

 

deciji sajam prevencija trgovine ljudima