Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i Auto sportski klub Petro Max iz Novog Sada organizuju konferenciju za medije, na kojoj će biti najavljen projekat „Smanji gas“.

Konferencija za medije, sa naglaskom na negativni uticaj alkohola i psihoaktivnih supstanci među mladim vozačima, biće održana u sredu, 28. decembra 2016. godine u Maloj sali Gradske uprave, sa početkom u 12.00 časova.

Predviđeno je da se novinarima obrate predstavnik PU Pančevo (saobraćajna policija), predstavnik Komiteta za bezbednost saobraćaja i članovi udruženja Auto sportski klub Petro Max, odnosno da se uputi zajednički apel pre svega prema mladim licima,
a u cilju upozorenja na negativne posledice rizičnog ponašanja u saobraćaju.

Projekat je usmeren ka unapređenju nivoa znanja i stavova učenika završnih razreda srednjih škola u gradu Pančevu iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

U planu su predavanja u srednjim školama na teme: Vožnja pod uticajem alkohola, Neprilagođena brzina i Negativni uticaj mobilnih telefona u saobraćaju.

Povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika, akcenat zajedničkog apela će biti na negativnom uticaju alkohola i psihoaktivnih supstanci.