“Internacionalni karneval Pančevo 2016″ će biti održan od 14. do 18. juna 2016. godine, u organizaciji udruženja ”Prijatelji Pančeva”, pod pokroviteljstvom grada Pančeva i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

Internacionalni karneval u Pančevu je međunarodna manifestacija od velikog značaja za Republiku Srbiju koja predstavlja različite kulture i karnevalske tradicije iz celog sveta. Kao najveća gradska manifestacija i prvi međunarodni karneval u Srbiji održava se od 2004. godine. Doprinela je povećanom interesovanju za Pančevo i Srbiju, povećanoj pansionskoj i vanpansionskoj potrošnji i značajnim ekonomskim efektima koje grad ostvaruje za vreme karnevala.

Ova manifestacija postala je turistička atrakcija koju poseti više od 100.000 posetilaca sa oko 2.000 učesnika iz 10 zemalja, čija je kulminacija  međunarodna karnevalska povorka, 18.juna u 20.00 časova koja se završava vatrometom.

Karnevalske svečanosti u Pančevu tradicionalno započinju predajom ključeva grada granonačelnika Pančeva u ruke Maestra karnevala, što simbolično označava da tih dana u Pančevu vladaju karnevalisti, prijateljstvo, radost i dobro raspoloženje. Grad Pančevo širom otvara ‘’kapije grada’’ brojnim posetiocima i učesnicima iz zemlje i inostranstva. Očekuje nas bogat i raznovrstan program. U okviru programa održavaju se:  Ulica tradicije  ”Karneval Gastro” – Festival tradicionalne hrane, pića i rukotvorina; ”Karneval Art & Creativ ”- tematske radionice; Dečiji karnevalski program; Karnevalski zabavni park, ”Karneval u srcu grada” – koncerti i brojni programi na 10 lokacija u gradu. Svi programi su besplatni za posetioce.

Program manifestacije možete preuzeti OVDE.

karneval pancevo 2016