„Интернационални карневал Панчево 2016″ ће бити одржан од 14. до 18. јуна 2016. године, у организацији удружења “Пријатељи Панчева“, под покровитељством града Панчева и Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Интернационални карневал у Панчеву је међународна манифестација од великог значаја за Републику Србију која представља различите културе и карневалске традиције из целог света. Као највећа градска манифестација и први међународни карневал у Србији одржава се од 2004. године. Допринела је повећаном интересовању за Панчево и Србију, повећаној пансионској и ванпансионској потрошњи и значајним економским ефектима које град остварује за време карневала.

Ова манифестација постала је туристичка атракција коју посети више од 100.000 посетилаца са око 2.000 учесника из 10 земаља, чија је кулминација  међународна карневалска поворка, 18.јуна у 20.00 часова која се завршава ватрометом.

Карневалске свечаности у Панчеву традиционално започињу предајом кључева града граноначелника Панчева у руке Маестра карневала, што симболично означава да тих дана у Панчеву владају карневалисти, пријатељство, радост и добро расположење. Град Панчево широм отвара ‘’капије града’’ бројним посетиоцима и учесницима из земље и иностранства. Очекује нас богат и разноврстан програм. У оквиру програма одржавају се:  Улица традиције  “Карневал Гастро“ – Фестивал традиционалне хране, пића и рукотворина; “Karneval Art & Creativ “- тематске радионице; Дечији карневалски програм; Карневалски забавни парк, “Карневал у срцу града“ – концерти и бројни програми на 10 локација у граду. Сви програми су бесплатни за посетиоце.

Програм манифестације можете преузети ОВДЕ.

karneval pancevo 2016