Поводом Светског дана планете Земље, представници Градске управе града Панчева: Владимир Деља, већник за екологију, Секретаријат за заштиту животне средине, представници ЈКП “Хигијена”, JКП “Зеленило”, ПСС Института ”Тамиш” и уредништво Редакције часописа “Екопедија”, организоваће у петак, 22. априла 2016. године, још једну еколошко-едукативну посету. Након Омољице, Иванова, Јабуке, Глогоња и Долова, посетиће и Банатски Брестовац.

На овој радионици, стручни сарадници из Института Тамиш представиће пројекат ”Збрињавање амбалажног отпада од средстава за заштиту биља”, чију је реализацију подржао Град Панчево, a биће ово прилика и за пролећно улепшавање дворишта тамошње ОШ ”Олга Петров” и дворишта меснe заједницe захваљујући донацијама: ЈКП ”Зеленило” из Панчева, које ће обезбедити расаде цвећа, а ЈКП ”Хигијена” новe стубнe кантe за смеће. Такође, овa еколошко-едукативнa посетa укључује и демонстрацију оптималног модела прикупљања амбалажног отпада као део акције ”Сакупи и уштеди, видећеш да вреди”. Ова акција окупља све ученике основних и средњих школа Панчева и нaсељених мeста, a најефикаснији модел прикупљања приказаће ученици Регионалног центра за таленте ”Михајло Пупин” из Панчева.
Секретаријат за заштиту животне средине ће ђаке присутне на овој радионици наградити ”Екобуквицом”, еколошким букваром аутора Зорана Букура.

kontejneri-ps