U okviru realizacije Projekta “Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan”, za učenike srednjih škola u Pančevu biće održane tri interaktivne obrazovne tribine: u Elektrotehničkoj školi ”Nikola Tesla” (24.01.), u Mašinskoj školi “Pančevo” (25.01.) – za učenike Mašinske škole “Pančevo” i Tehničke škole ”23. maj” i u Gimnaziji ”Uroš Predić” (31.01.).

Učesnici interaktivne tribine će steći osnovna znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju u svojstvu vozača i suvozača na „dvotočkašima“, spoznati rizike koje nosi učestvovanje u saobraćaju, podići stepen saobraćajne kulture i steći određen nivo društvene odgovornosti i svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i upotrebe zaštitne opreme.

Tema tribine će obuhvatiti: dinamičke zakonitosti ravnoteže, uticaj saobraćajnih situacija, tehnike vožnje, rizike učestvovanja u saobraćaju, značaj signalizacione i zaštitne opreme za bezbednu vožnju „dvotočkaša“.

Projekat „Sačuvaj glavu – ostani na motociklu bezbedan“ namenjen je unapređenju obrazovanja i vaspitanja iz oblasti bezbednosti u saobraćaju učenika završnih razreda srednjih škola u gradu Pančevu, sa akcentom na bezbednu vožnju „dvotočkaša“ – bicikla, skutera i motocikla, koji su sve više popularni među mladima.

Projekat zajednički realizuju Komitet za bezbednost saobraćaja grada Pančeva i sportsko udruženje „Motoklub Bezbednost“ iz Beograda.