Са посебним задовољством Вам упућујемо позив да се придружите милионском броју учесника Међународног Дана Изазова 2017. године.

У протекле 22 године наша земља је била успешан учесник Дана Изазова. Кроз овај програм се у ранијим годинама укључивало преко милион грађана из општина/градова Србије који су, до сада, имали значајне наступе и у међународној конкуренцији, Град Панчево се и ове године прикључио организовању међународног Дана изазова, који ће бити одржан 31. маја.2017.године
Дан Изазова  је најмасовнија, традиционална, међународно призната и афирмисана манифестација чију реализацију координира ТАФИСА – Међународна Асоцијација за Спорт за све.

Ова планетарна акција се организује са циљем анимације што већег броја грађана ради укључења у рекреативним активностима са спортским и културним садржајима кроз игру, дружење и забаву.

Дан Изазова је истовремено и дан позитивне, неусиљене атмосфере. То је дан који креира самосвест и ентузијазам, дан активног живљења у којем се не бирају најспособнији, дан који ангажује све грађане без обзира на пол, узраст и ниво физичких и функционалних способности, социјални статус и сл.

Суштина програма Дана Изазова је међусобно надметање две, жребом изабране, општине/града из исте категорије, који ће, коришћењем најразноврснијих спортско-рекреативних садржаја, бити успешнији у иницирању и покретању већег броја грађана на вежбање и активност.

Панчево се налази у 3. категорији  од 100.000 до 250.000 становника и у националној конкуренцији противник ове године је Општина Раковица.
Програм који је Град Панчево тога дана припремио биће одржан на различитим локацијама, плато испред Градске управе од 17-19:30ч је резервисан за многе наше борилачке клубове,плесне клубове, клубове који се баве специфичним спортовима као и клубове који се баве колективним спортовима који су заступљени у нашем граду , у парку „Барутана“ ПЕК „Соко“ је организовао слободно пењање на стени од 17-19ч, ПД „Јеленак“ од 17-19ч (скуп испред Градске управе града Панчева) организовао је кружну туру од 8,5км око града Панчева бициклом, такодје укључене су све основне школе на територији Панчева и сви фитнес клубови .

Минимални задатак у оквиру Дана Изазова је да се сваки грађанин бави одређеним спортско-рекреативним садржајем у трајању од најмање 15 минута непрекидно од 08:00-20:00ч , под мотом
„ВРАТИТЕ СВОЈЕ УЛИЦЕ! ВРАТИТЕ СВОЈУ БУДУЋНОСТ!“ и да ту активност пријави Градској управи града Панчева – Биљани Миоч на тел. 064/8662290 или Мирјани Савков  на 069/3353668.

slika-medjunarodni-2017