Grad Pančevo u saradnji i koordinaciji sa JKP “Zelenilo” organizuje i realizuje nastavak velike akcije sadnje zelenila u cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina, u subotu, 8. februara 2020. godine, u 12 časova, u Vojvođanskom bulevaru 32, kod pijace, Mesna zajednica Kotež.

Ovom akcijom nastaviće se sađenje preko 3000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.

Zoran Deranić, akademski slikar, Nikola Vlajić, etnolog u penziji i publicista i Jelena Cvetić, dirigent hora “Vocal kids” i profesorka u Muzičkoj školi “Jovan Bandur”, pridružiće se akciji sadnje zelenila na Kotežu 2.

Akciju “Zasadi drvo” podržale su brojne društveno odgovorne kompanije, volonteri, ali i javne ličnosti, među kojima su Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, pozorišni reditelj i direktor pozorišta “Pinokio” Vladan Đurković, Dejan Trifunović i KUD “Stanko Paunović”, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba “Sportiko”, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.