Град Панчево у сарадњи и координацији са ЈKП “Зеленило” организује и реализује наставак велике акције садње зеленила у циљу озелењивања и пошумљавања градских површина, у суботу, 8. фебруара 2020. године, у 12 часова, у Војвођанском булевару 32, код пијаце, Месна заједница Kотеж.

Овом акцијом наставиће се сађење преко 3000 садница које су планиране током сезоне и поред садница туја, црног бора и јавора, биће посађене и саднице бреза, јасена, липа и платана. Одабрано је и предвиђено више локација зелених површина у граду Панчеву на којима ће бити засађене поменуте саднице у наредних неколико месеци.

Зоран Деранић, академски сликар, Никола Влајић, етнолог у пензији и публициста и Јелена Цветић, диригент хора “Vocal kids” и професорка у Музичкој школи “Јован Бандур”, придружиће се акцији садње зеленила на Kотежу 2.

Акцију “Засади дрво” подржале су бројне друштвено одговорне компаније, волонтери, али и јавне личности, међу којима су Душан Борковић, шампион Европе у аутомобилизму, Слободан Битевић, светски шампион у каратеу, Ања Цревар, јуниорска шампионка Европе у пливању, Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, светски стручњак и освајач златне медаље на Олимпијади, Жикица Милосављевић, славни српски рукометаш и тренер, Вук Вучковић, сликар и добитник Новембарске награде града Панчева, глумци Миленко Павлов и Ненад Хераковић, позоришни редитељ и директор позоришта “Пинокио” Владан Ђурковић, Дејан Трифуновић и KУД “Станко Пауновић”, најбољи кореограф и фолклорни ансамбл у Србији, Иван Миливојевић, тренер клуба “Спортико”, чланови АK Тамиш освајачи више од 50 медаља на такмичењима и тренер Зоран Kоцић, Спортски савез Панчево, као и многа друга културно-уметничка друштва, удружења, средње и основне школе.