Град Панчево у сарадњи и координацији са ЈKП “Зеленило” организује и реализује велику акцију сађења зеленила у циљу озелењивања и пошумљавања градских површина и тим поводом позива све заинтересоване грађане да се прикључе у суботу, 14. децембра 2019. године, у 12 часова на Тамишком кеју у Парку пријатељства (зелена површина између Силоса и ресторана “Ветрењаче”) сађењу садница туја, црног бора и јавора.

Овом акцијом озваничиће се почетак сађења преко 3000 садница које су планиране током сезоне и поред садница туја, црног бора и јавора, биће посађене и саднице бреза, јасена, липа и платана. Одабрано је и предвиђено више локација зелених површина у граду Панчеву на којима ће бити засађене поменуте саднице у наредних неколико месеци.

Акцију “Засади дрво” подржале су бројне друштвено одговорне компаније, волонтери, али и јавне личности, међу којима су Душан Борковић, шампион Европе у аутомобилизму, Слободан Битевић, светски шампион у каратеу, Ања Цревар, јуниорска шампионка Европе у пливању, Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, светски стручњак и освајач златне медаље на Олимпијади, Жикица Милосављевић, славни српски рукометаш и тренер, Вук Вучковић, сликар и добитник Новембарске награде града Панчева, глумци Миленко Павлов и Ненад Хераковић, Дејан Трифуновић и KУД “Станко Пауновић”, најбољи кореограф и фолклорни ансамбл у Србији, Иван Миливојевић, тренер клуба “Спортико”, чланови АK Тамиш освајачи више од 50 медаља на такмичењима и тренер Зоран Kоцић, Спортски савез Панчево, као и многа друга културно-уметничка друштва, удружења, средње и основне школе.