У петак, 17. августа, девету годину заредом, са панчевачке Градске плаже, кренуће ЕКО РЕГАТА ТАМИШ, једна од традиционалних градских манифестација. Из нашег града ће продужити за Опово, задржавајући се у Јабуци, а потом плови ка Глогоњу, где остаје на ноћењу. Сутрадан, у суботу, 18. августа, Еко регата ће проћи крај Сефкерина до Опова, одакле ће се након пригодног музичког и спортског програма, у недељу, 19. августа, вратити у Панчево, са успутним задржавањем у Јабуци. Све време пловидбе, регаташи ће чистити приобаље од рециклабилног плутајућег отпада.

Од 16. јула ове године, када је почела пријава, учешће је потврдило 37 пловила и више од стотину љубитеља реке. На регати ће, поред панчевачких наутичарских посада, као и катамарана „Панука“ Туристичке организације Панчево, учествовати и посаде из Јабуке, Ритопека, Винче, Београда и Земуна.

Припреме се одвијају у складу са планираним роковима и активностима, а суграђане позивамо да својим присуством увеличају полазак регаташа, у петак, 17. августа, у 10 сати, на панчевачкој Градској плажи.