У петак, 22. јула 2016. године, уручена су нова електрична инвалидска колица тринаестогодишњем Давиду Ваневском из Јабуке. Град Панчево подржао је хуманитарно-еколошку акцију Удружења „Чепом до осмеха“, које већ неколико година помаже деци са инвалидитетом широм Србије.

Акција је организована широм Србије у сарадњи са курирском службом „БеX“, која одвози чепове у рециклажне центре, а новцем од рециклаже купују се возила и друга помагала за децу са инвалидитетом или посебним потребама. Давид је једанаесто дете које је на овај начин добило колица.

Према речима организатора, до сада је у оквиру акције у Србији прикупљено 60 тона чепова.

Прошле године су грађани Панчева прикупили укупно 10 тона чепова чиме су допринели овој акцији. Управо су млади Панчевци били највреднији, што говори о изузетно развијеној хуманитарно-еколошкој свести наших суграђана. Панчево је хуманитарни и еколошки град, а Градска управа ће у сарадњи са школама наставити да подржава акцију, поручио је члан Градског већа задужен за подручје рада, запошљавања и социјалне политике Миленко Чучковић.

За мене је то било изненађење. Нисам спавао целу ноћ, јер нисам могао да дочекам да дођем овде и преузмем колица и провозам се. Са овим колицима бих могао самостално да се крећем од школе до куће или идем негде са родитељима а да ме не гурају, да им олакшам. Са овом подршком, осећам се прихваћено у Србији. Желим да и за другу децу буду прикупљена средства, рекао је Давид Ваневски.

У ову акцију укључене су готово све школе на територији Панчева, вртићи и бројне фирме, продавнице, јавне установе и појединаци, а кутије за прикупљање чепова постављене су и у Дому омладине, посластичарници „Поповић“, Фитнес клубу у Максима Горког и другим местима.