Поводом Дана града, у уторак, 8. новембра 2016. године, одржана је Свечана седница Скупштине града у Културном центру Панчева. Градоначелник Панчева Саша Павлов пожелео је добродошлицу гостима и честитао Панчевкама и Панчевцима Дан града.

Градоначелник је говорио о чувању и неговању културне баштине и традиције и стварању услова за развој и образовање наших младих суграђана, као и о стварању конкурентног привредног амбијента, како би они своје знање применили и у пракси, и то у свом граду.

Саша Павлов је поручио:

Морамо да разумемо да се промена неопходна за напредак дешава управо у нама самима. Неће нам је нико донети, неће нам је нико поклонити, неће се десити ако чекамо да се деси. Морамо да почнемо од себе, да учимо, да се активирамо да се угледамо на најбоље, да се увек трудимо да будемо бољи.

Зато на данашњи дан додељујемо Награде града Панчева за изузетна постигнућа и изузетне Панчевке и Панчевце, јер кроз њих и њихова дела ми заправо јасно стављамо до знања – да то су вредности које они носе, а које желимо да буду уткане у сваког младог човека и жену и тако у целу нашу заједницу, пишући и у овом садашњем тренутку добру историју Панчева.

Новембарске награде за 2016. годину уручене су сликарки Деси Петров Морар и књижевнику Вулету Журићу, за изузетан успех у области уметности, и Драгану Вујачићу, за изузетан успех у области новинарства, док је генерал-мајору у пензији Енесу Тасу додељено признање заслужни грађанин Панчева.