Пупинова медаља Народном музеју Панчево

Панчево, 10.10. 2014. – Поводом обележавања 160 година од рођења Михајла Пупина јуче је у Идвору, родном месту великог научника, одржана свечана церемонија обележавања јубилија. Том приликом додељене су многобројне награде и признања, међу којима је и Пупинова медаља чији је добитник Народни музеј Панчево.

Поред сталне поставке у родној куц́и Михајла Пупина која чини депаданс Народног музеја Панчево, Музеј дуги низ година активно учествује и у организацији прослава годишњица и јубилеја. Крајем јануара изложбом “Михајло Идворски – стваралчка координација&рдqуо; у Народном музеју Панчево почела је година обележавања јубилеја – 160 година од рођења великог српског научника и проналазача. Током трајања изложбе организоване су и трибине дечје радионице, пројекције филмова о Михајлу Пупину&хеллип;

Народни музеј Панчево континуирано ради на подизању нивоа свести о значају и делу Михајла Идворског Пупина и његовом великом доприносу у афирмацији српског народа. Пупинова медаља је велико признање које обавезује да се и у будућности настави са идејом пупинизације.

Награде додељује фондација „Младен Селак“ која обнавља Пупинов фонд уз подршку САНУ, Савеза проналазача и других организација.