Дом омладине Панчево позива све заинтересоване младе ауторе да пошаљу радове на овогодишњи 40. по реду конкурс за Зборник поезије и кратке прозе младих са простора екс-Ју – „Рукописи 40“.

Конкурс ће бити отворен до 20. фебруара 2017. године, а право учешћа имају девојке и младићи од 15 до 30 година који пишу на језицима бивших еx-Ју република и језицима националних мањина.

Треба послати до три песме и / или три кратке приче: песме дужине до две, а приче до три куцане стране (дакле, до 7 000 карактера, величина фонта 12), потписане пуним именом и презименом, годином рођења, адресом, бројем телефона и и-мејлом (у фајлу са радовима и у ,,телу“ и-мејла!) на: zbornikrukopisi@gmail.com или Дом омладине, Светог Саве 10, 26 000 Панчево, Србија (са назнаком ,,за Рукописе 40”). Није обавезно слати на обе адресе, већ по избору, обичном поштом или електронском, предност је на електронској пошти.

Молимо ауторе да поштују правила конкурса и рок за слање радова!

,,Рукописи 40″ ће изаћи из штампе почетком маја текуће године, а крајем маја месеца планирана је и промоција у Панчеву, односно дводневни фестивал. Ауторима из Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније и Црне Горе који не буду били у могућности да дођу на промоцију Зборника, примерци ће бити послати поштом.