Задовољство нам је да Вас позовемо да се и ове године придружите акцији „Сат за нашу планету“.

У СУБОТУ, 25. марта 2017. године, у 20.30 часова, градови широм света ће по десети пут искључити светла на сат времена. У Србији ће се ова акција спровести по осми пут. Град Панчево је у континуитету све ове године подржавао акцију.

Најљубазније Вас молимо да нам НАЈКАСНИЈЕ до петка, 10. МАРТА 2017, до 14:00 сати, јавите на ову електронску адресу (gordana.vlajic@pancevo.rs) да ли се прикључујете акцији.

У уверењу да желите и можете, потребно је да нам пошаљете и:
– тачан назив правног лица које се прикључује акцији
– адреса
– контакт особа
– списак објеката на којима ће бити искључена струја или односно опис-информација о томе која ћете расветна тела угасити (на пр. расвету у излозима, расвету у парку, осветљење у пословним просторијама, дворишну расвету, декоративну расвету и сл…)

Ове податке ћемо, у име града Панчева, обједињене проследити Сталној конференцији градова и општина у Београду, чиме ће бити верификовано наше заједничко учешће у овој глобалној акцији и на основу чега ће бити сачињена објава у локалним и националним медијима, као и на интернет страници Светске организације за природу (WWF) која је иницијатор и организатор ове акције.

Да подсетимо, прошле године су се 85 српских градова и општина прикључили овом глобалном догађају. Ове године, очекујемо већи одзив, јер је порука WWF-а  јасна и алармантна: наша планета је достигла критичну тачку! Отуда је изузетно значајно да се укључи сваки појединац, породица, школа, институција, села, градови… – јер су климатски изазови са којима се планета суочава до те мере велики, да се промена мора десити на глобалном нивоу, а свака глобална акција условно тражи – ОДГОВОРНОГ ПОЈЕДИНЦА који је спреман да мења свакодневне навике за добробит наше планете.

Основне информације о овој акцији можете погледати ОВДЕ.