Град Панчево|grad@pancevo.rs

Јубиларно гашење – светлија будућност

/Јубиларно гашење – светлија будућност

Панчево ће се ове године по десети, јубиларни пут придружити акцији “Сат за нашу планету”. На иницијативу Светске организације за природу, „Сат за нашу планету”, ће се овога пута одржати у суботу, 24. марта 2018. године, у 20:30 часова по локалном времену, која се обележава гашењем расвете од 20.30 до 21.30 часова.
Секретаријат за заштиту животне средине и Секретаријат за јавне службе и социјална питања – Канцеларија за младе, овога пута заједнички припремају пригодан програм, који ће бити одржан у Свечаној сали Народног музеја (уместо у Градском парку због лошег времена), а који ће окупити присталице акције, као и суграђане који брину о заштити животне средине. У програму ће учествовати ученици 4. разреда О.Ш. „Стевица Јовановић“, дечји хор „Вокал кидс“, УГ „Препознај у себи“ и други. Програм ће отворити Катарина Бањаи, чланица Градског већа задужена за заштиту животне средине и одрживи развој.
„Сат за нашу планету” је глобална акција у коју се укључују појединци, организације и институције са заједничким циљем – слање снажне поруке да је могуће нешто предузети против климатских промена и да је могуће променити своје свакодневне навике за добробит планете и нас који на њој живимо.
Почевши од 2009. године када је акција први пут организована у Србији, број градова и општина које подржавају акцију непрестано расте. Глобалној акцији се 2017. године у Србији придружио 91 град и општина, а на глобалном нивоу скоро 7000 градова из 178 земаља из свих крајева света. Манифестација се у свету одржава 11 година, а Панчевци је прате целу деценију.
Акцију ове године подржава Министарство заштите животне средине Републике Србије, Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине АП Војводине, Градска управа Града Београда – Секретаријат за заштиту животне средине, Град Нови Сад, као и бројне организације цивилног друштва и компаније, тако да верујемо да ће јубиларна десета акција „Сат за нашу планету 2018“ бити још успешнија од претходних.

2018-03-23T13:23:39+00:0023/03/2018|
Величина слова
Контраст