Званична презентација града Панчева
PrivredaN.jpg


25 Светска Сланинијада Качарево

   

Туристички клуб „Сланинијада“ сваке године организује „Сланинијаду“ последњег викенда у фебруару која траје четири дана. „Сланинијада“ је јединствена манифестација по садржају и представља својеврстан сајам сланине, меса и месних прерађевина, уз културно-забавни програм и дегустацију заборављених јела.

 

 

 

 

„Сланинијада“ је највећа привредно-туристичка манифестација у овом делу земље, а јединствена у свету по својој садржини. Управо због те своје специфичности, од самог почетка изазива велико интересовање и велику посећеност како за учеснике такмичаре, тако и за посетиоце што се види из масовности која из године у годину расте.

 

 

 

Приказ и дегустација заборављених јела је посебно атрактиван део програма у којем учешће имају домаћице села. Оне рецептима својих бака припремају пуно дивних јела, која посетиоци имају прилику да дегустирају по принципу „шведског стола“.

 

Организатори желе да на један духовит начин, уз пуно забаве, приближе етно културу посетиоцима који имају прилику да виде богату продајну изложбу ручних радова, столњака, пешкира, делова народних ношњи, везова.

 

Културно-уметничка друштва негују традицију свих етничких групација које живе у овом месту и посетиоци имају јединствену прилику да активно учествују у песми и игри, као и да науче народне обичаје.

 

Поред главне манифестације организује се и такмичење у топљењу сланине „Златни чварак“, затим такмичење у спремању свињског паприкаша „Златни котлић“. Ове дисциплине уживају велику популарност код мајстора кулинарства који се такмиче, а њихови производи се донирају деци из установа „Споменак“ из Панчева и „Срце“ из Јабуке.


 

 

Претходна страна

RSS Facebook

ИЗДВАЈАМО

Градоначелник Порез на имовину Избори 2014. Стратегија развоја града Лицитација пољопривредног земљишта - 2013 Секретаријат за пореску администрацију

ЈП И ЈКП

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

Мониторинг систем Систем 48 Локације за инвестирање Профил града Регионални центар за друштвено-економски развој - Банат НАЛЕД USAID